dimarts, 12 de febrer del 2013

Artistes selvatans al Castell

Hola nois i noies!

Diumenge passat a la tarda el Castell es va omplir de música selvatana. Aina Roigé (violí) i Alba Solé (piano) van fer-hi un concert. Totes dues són selvatanes i havien estudiat al nostre institut.

Va ser un concert molt especial perquè van estrenar una obra d'un altre selvatà i també ex-alumne del centre: Joan Magrané, que va compondre especialment per a elles l'obra Ombra Sonante. Aquesta obra està basada en dos poemes: El rumor dels boscos i Ombra Sonante, i un treball de Robert Blair sobre la ressonància de les campanes. Es caracteritza perquè comença amb la nota més greu del piano, per crear l'ambient del rumor misteriós del bosc, i al cap de poc s'incorpora el violí fent la melodia; l'obra acaba amb la nota més aguda del violí.

El concert havia començat amb la interpertació de Sis Sonets per a violí i piano, d'Eduard Toldrà. Abans de cadascuna de les parts d'aquesta obra, Oriol Solé, ex-alumne de l'Institut, va llegir els poemes en els quals s'havia basat Toldrà per compondre aquestes peces. Després, el concert va seguir amb Ombra Sonante i va haver-hi un entreacte.

La segona part s'inicià amb Sonata per a violí i piano, de Claude Debussy, i el concert finalitzà amb Pequeña rapsodia mediterránea de Conrad Setó. Aquest autor tarragoní era present al Castell i va explicar que s'havia inspirat en la música popular, el jazz i la música clàssica per compondre la peça.

Aquest és el reportatge sobre l'estrena de l'obra Ombra Sonante que ha fet TV La Selva:


Bé, això és tot per avui! Fins aviat!

3 comentaris: