dilluns, 6 de maig del 2013

La importància de la música en el cinema

Hola nois i noies!

Ja fa dies que estem parlant de la música i el cinema, però mai havia fet un article especificant la importància que hi té la música. Perquè, ni que no ens n'adonem, la música té un paper fonamental i està molt relacionada amb les imatges. Si en un fragment de suspens hi posem música romàntica o música de comèdia, no farà el mateix efecte, ni de bon tros.

Hi ha un capítol de l'Atrapasons on entrevisten Xavi Capella, un compositor de música de cinema. Diu que la música és l'actor que la gent no veu, però que vesteix la pel·lícula i ajuda a expressar emocions. També fa que l'escena no se't faci tan llarga. Per expressar aquestes emocions hi ha vegades que s'utilitzen tòpics (melodies que ja s'han fet servir en altres pel·lícules i que, de tant de fer-les servir, ja es relacionen amb una emoció o sentiment; per exemple: la música de l'assassinat a la dutxa de Psicosi es relaciona ràpidament amb el terror).

El més habitual és que els compositors escriguin la música un cop la pel·lícula ja està muntada, però alguns, com Ennio Morricone, ho fan al revés: primer componen la música i després aquesta música s'utilitza en el rodatge per ajudar els actors a expressar les emocions.

Abans us he dit que, depenent del tipus de música que posem en una escena, es poden transmetre unes emocions o bé unes altres. Doncs aquí en teniu la prova: a partir d'una escena de L'Orfenat, he posat dos tipus de música diferents a l'original, que és el primer vídeo:

  

Quina versió us agrada més? Quina trobeu que és més diferent de l'original?

Espero que us hagi agradat! Fins aviat!

5 comentaris:

  1. Bona article Cèlia! El vídeo que m'ha agradat més ha sigut el segon (la versió 1), ja que no m'agraden les pel·lícules de por... Has fet molt bé de posar aquests vídeos perquè així ens adonem realment de l'importància que té la música en la imatge!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Maria! :) Sí, realment ajuda molt a expressar el que vol transmetre el director!

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. M'agrada la feina que has fet! I com diu la Maria és una bona manera d'adonar-nos del gran paper que té la música en el cinema.

    ResponElimina