dijous, 13 de juny del 2013

Una de musicals!

Hola a tots i totes!

Això ja s'acaba... Aquesta setmana ha sigut l'última de classe de música, perquè demà començarem amb el projecte de recerca i ja no seguirem l'horari normal del curs...

Aquests últims tres dies hem estat parlant dels musicals, començant pel famosíssim Singin' in the rain, protagonitzat per Gene Kelly l'any 1952. Aquest és el fragment més conegut d'un dels primers musicals del cinema:

També hem vist fragments de West Side Story, com America o Tonight. Aquest
musical explica la història de dos joves pertanyents a bandes rivals (els Sharks i els Jets) que s'enamoren, igual que Romeu i Julieta. 

Al llarg de la història dels musicals, n'hi han hagut molts que han començat als teatres i després s'han adaptat al cinema, com El fantasma de l'òpera, Chicago o Les Misérables, del qual ja us vaig parlar.

També n'hi ha hagut molts en què la situació ha sigut al revés: primer se n'ha fet la versió cinematogràfica i després s'han adaptat per al teatre, com ara Grease o Mamma Mia.

I n'hi ha hagut uns quants que s'han quedat només a les grans pantalles, com Moulin Rouge, del qual també us vaig parlar; o als escenaris, com Cats o Wicked.

I per acabar, us deixo aquesta cançó, del musical Mamma Mia, que m'agrada molt.

Espero que us hagi agradat! Fins aviat!

2 comentaris:

  1. Llàstima que no haguem tingut més temps! Hi ha tants musicals de què parlar i veure. M'ha agradat aquest article, com sempre, has fet molt bona feina. Gràcies per tot :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, la veritat és que és una llàstima perquè m'encanten els musicals! Moltes gràcies :)

      Elimina