dimarts, 5 de febrer del 2013

Carnaval!

Hola nois i noies!


Aquest cap de setmana que ve serà Carnaval, això vol dir que aquí a La Selva va ser aquest dissabte passat. Us preguntareu perquè us parlo d'això, però és que el Carnaval té molt a veure amb la música. És més, imagineu-vos una rua de carnaval sense música... Impossible, no? 

El Carnaval és una festa que se celebra just abans de començar la Quaresma, i s'aprofita per fer tot el que durant la Quaresma no es podrà fer, segons la tradició cristiana. Es fan rues arreu del món i alguns Carnavals són famosíssims, com ara el de Venècia (imatge de dalt),  el de Rio de Janeiro (imatge de l'esquerra) o el de Santa Cruz de Tenerife. A Catalunya, els més importants són els de Barcelona, Sitges, Tarragona, Vilanova i la Geltrú i Solsona.



La música, com he dit abans, hi juga una part importantíssima. A les rues, hi sona la música actual, que podem sentir cada dia per la ràdio, sobretot les cançons més animades i amb més ritme. Al Carnaval de Rio la "banda sonora" per excelència són les sambes i l'axé music (l'estil musical propi del carnaval de Brasil).

Avui també us vull parlar de Polseres Vermelles, que, com ja sabeu, s'emet cada dilluns a la nit a TV3. El d'ahir, va ser un capítol molt emotiu i les cançons eren les adequades en cada moment. Això em va fer adonar del "poder" que té la música, perquè, per exemple, si en una escena trista haguéssim posat una samba, aquella escena hauria perdut tota l'emotivitat. Aquí hi ha la llista de cançons de la segona temporada de Polseres Vermelles a l'Spotify.

I per acabar us deixo un vídeo amb una de les cançons que va sonar ahir a Polseres Vermelles: No és massa tard, dels Lax'n'Busto.


Espero que us ho passeu molt bé per Carnaval! Fins aviat!

2 comentaris:

  1. Cèlia els teus articles són prous complerts com perquè tractis un tema en cada un d'ells. Val la pena que la informació sobre Polseres vermelles la posis en un article diferent.

    ResponElimina
  2. D'acord Adelaida. Ja posaré articles per Polseres Vermelles a banda

    ResponElimina