dimarts, 16 d’octubre del 2012

Clar de Lluna i Beethoven

Hola a tothom!


Avui a classe hem estat veient un altre fragment de la pel·lícula Copying Beethoven. Ja en vaig parlar en un altre article, i si voleu saber-ne més de Beethoven i de la pel·lícula cliqueu aquí, que hi enllaça.

Beethoven va ser un gran músic del Classicisme i del Romanticisme. Va compondre una gran quantitat d'obres, entre elles una d'anomenada Clar de Lluna, que nosaltres toquem a classe amb flauta dolça, però originalment és una sonata per a piano, la número 14 op. 27. La va compondre l'any 1801 i la va anomenar Quasi una Fantasia però popularment es coneix com Clar de Lluna. Té tres moviments: Adagio, allegretto i presto agitato (nosaltres toquem només el primer moviment).

Si la voleu escoltar sencera cliqueu damunt la primera imatge, i si només voleu escoltar el primer moviment cliqueu a la segona imatge.

Un altre músic, Claude Debussy (de l'època de l'impressionisme), també va compondre una peça per a piano (una suite) anomenada Clar de Lluna. És una obra preciosa i us recomano que l'escolteu!

Us deixo gaudint dels Clars de Lluna! Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada