dilluns, 1 d’octubre del 2012

Copying Beethoven i el Romanticisme

Hola a tots i totes!

La setmana passada vam començar a veure una pel·lícula titulada Copying Beethoven ja que d'aquí poc començarem a treballar el Romanticisme i es diu que Beethoven va ser l'últim clàssic i el primer romàntic. La pel·lícula no està basada en fets reals però ens ajuda a entendre les característiques de l'època i la personalitat del compositor.

Beethoven va néixer el 1770 i va morir el 1827, per tant va viure a cavall entre les dues èpoques. Va ser un músic molt important i va compondre una gran quantitat d'obres: 32 sonates per a piano, 16 quartets de corda, 7 trios, 10 sonates per a violí i piano, una òpera (Fidelio), 5 concerts per a piano i orquestra, un concert per a violí i orquestra i 9 simfonies. La peça més coneguda és l'Oda a l'Alegria, pertanyent a la novena simfonia, que la UE va adoptar com a himne.


La setmana passada també vam fer un test que ens deia si érem més romàntics o més clàssics. Segons això, jo sóc més romàntica. Va ser una manera divertida de saber les característiques del Romanticisme que són la soledat, l'individualisme, viure apassionadament, tenir un esperit aventurer i uns grans ideals.

També us he de dir que el dilluns dia 8 anem a veure Così fun tutte al Liceu (una versió de l'òpera de Mozart Così Fan Tutte) i que quan ja l'hagi vist penjaré un article per dir-vos què m'ha semblat!

Acabem per avui! Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada