dilluns, 22 d’octubre del 2012

Una altra de Beethoven!

Hola a tothom!

L'altre dia a classe vam anar a la sala d'ordinadors i vam estar fent una activitat LIM sobre Beethoven. Vam aprendre bastantes coses sobre aquest compositor.

Beethoven va viure en una època en la qual la societat estava canviant. Va néixer l'any 1770 a la ciutat alemnaya de Bonn (només s'ha trobat la partida de bateig) i va morir el 1827. Va passar per tres etapes a l'hora de compondre: la clàssica fins el 1802; la de transició, fins al 1826; i la romàntica, fins el 1826.

Com a músic romàntic que era, a la seva última etapa, expressa les seves idees i sentiments personals, està tancat en si mateix i allunyat de la realitat, té un pensament liberal, és individualista i se sent incomprès.

El seu pare Johann, músic i cantant a la cort d'Elector, als tres anys li fa les primeres classes. Va rebre classes de Salieri, i de F.J. Haydn quan es traslladà a Viena als 21 anys.



Tot i que el compositor no es va casar mai, sempre va estar rodejat de dones que van influir en la seva vida i la seva obra. Per exemple: s'han trobat 14 cartes d'amor que s'escrivia amb una vídua: Josephine Brunsvik., que se la coneix com l'Amor Immortal. També s'enamora d'una alumna de piano, la comtessa Giulietta Guicciardi a la qual li dedica "Clar de Lluna".

L'ant 1802 pateix una profunda deopressió i escriu el "Testament de Heiligenstandt", descrivint la seva desesperació i insinuant el seu suicidi. Al voltant dels 30 anys es comença a quedar sord.



Un fet curiós és que Beethoven té arrels espanyoles, ja que la seva àvia, Maria Josefa Poll, era espanyola.

Si cliqueu damunt les imatges podreu descobrir algunes de les peces que va compondre Beethoven que sortien al LIM.

Espero que us hagi servit per saber més coses sobre aquest magnífic compositor! Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada